Nicolas Zahoual, Podoloog sinds 25 jaar te Cannes, Frankrijk

Ik was al een aantal jaren geïnteresseerd in CAD-CAM, nadat ik verschillende programma’s uitgetest had, waarvan enkele gebaseerd op Rhino, voor dat ik Medida contacteerde.

Ik heb de indruk dat dit min of meer tijdverspilling is geweest, zelfs al heeft het me mijn  eerste 3D en CAD ervaringen bijgebracht.

De oplossingen aangeboden door Medida-solutions stelde me er dadelijk toe in staat om steunzolen te gaan vervaardigen en produceren.

Momenteel heb ik meer dan 1000 zolen gemodelleerd met de software. Hoewel ik nog steeds niet het gevoel heb de maximale capaciteit van de software te benutten, daar de mogelijkheden enorm zijn.

Enige tijd geleden wilde ik beide zijden van de zool gaan modelleren en uitfrezen. Dit voor de lopers omdat ik een stabiliserende werking in de achtervoet wilde hebben zonder de middenvoet volledig te blokkeren en bovendien moest ik vaak het mediaal gewelf gaan aanpassen.

Ik heb verschillende mislukte tests gedaan en ik heb een van de techniekers van Medida gecontacteerd die me zeer snel een oplossing kon bieden met het gebruik van CAD+ frezen van de onderzijde van de zool.

Nu heb ik mijn persoonlijke techniek ontwikkeld in het produceren van reto/verso zolen, maar iedereen is vrij om zijn eigen manier te vinden en zijn eigen techniek te ontwikkelen.