FAQ

Hieronder vindt u een aantal vragen die ons veel gesteld worden.

Kunt u een freesmachine bij ons plaatsen voor een testperiode?

Als u twijfelt kunt u bij een klant gaan kijken die die frees in gebruik heeft. U kunt individueel een afspraak maken of wij gaan met u mee. Indien u wenst kunt u eerst gedurende een aantal maanden een scanner en de software huren en laten frezen. U kunt deze huurperiode nadien stopzetten of het systeem aanschaffen als u volledig overtuigd bent.

Is er een mogelijkheid voor een leasing?

Neen, maar u kan via de bank wel een leasing of investeringskrediet aanvragen.

Ik heb nog mijn twijfels over de aankoop van een freesmachine.

 • U kunt de scanner en software eerst een aantal maanden huren en daarna kunt u overschakelen tot aankoop freesmachine.
 • U kunt langsgaan bij bestaande klanten.
 • U kunt een paar testzolen laten maken. Grof frezen om snelheid te bekomen of fijn ellips om een mooier freesresultaat te bekomen.

Hoe lang duurt het productie proces voor de zolen?

1. De eerste stap is het nemen van de maatname.

 • Indien 2Dvoetscan of schuimdoos maatname genomen zonder meer, zal dit resulteren in de zool modelleren vanaf functionele zool door valgus, varus, lengte, breedte, hoogte, elementen, uitsparingen, etc aanpassingen.
 • Indien 3Dvoetscan of schuimdoos maatname genomen vanuit neutraal of gecorrigeerde positie, zal kunnen resulteren in het modelleren van het zolenpaar doormiddel van het voetoppervlak te gebruiken als zool oppervlak.

2. De tweede stap is het scannen van deze schuimdoos op een centrale plaats door 1 persoon.

Deze persoon kan zich hier aan de lopende band mee bezig houden. Een tempo van 1 schuimdoos scannen op 2 minuten is hierbij makkelijk haalbaar (kan ook op 1 minuut).

3. De volgende stap in het fabricatieproces is het modelleren.

Dit kan door een 2e persoon gedaan worden op om het even welke locatie. Het modelleren van een paar zolen vanaf een functionele bibliotheek zool duurt 3minuten 30 seconden. Het modelleren van een paar zolen waarbij het voetoppervlak van de schuimdoos maatname gebruikt wordt als zool oppervlak duurt 4 minuten 30 seconden.

4. Deze zooltjes kunnen vervolgens op de computer in de werkplaats opgehaald worden.

Daar moeten ze ingeladen en doorgegeven worden aan de freesmachine. Aansluitend moet de persoon het nodige materiaal nemen en plaatsen op de freesmachine. Het proces van inladen tot op het moment dat de freesmachine gestart wordt, duurt 5 minuten voor 2 paar op de GP 303. Hetzelfde proces op de grote freesmachine GP 401 duurt 11 minuten voor 10 paar.

5. Bij het freesproces maken we onderscheid tussen grof, normaal en fijne afwerking.

Bij een grof of normale afwerking wordt over het algemeen achteraf nog een bekleding toegevoegd. Bij een fijne afwerking wordt dit niet gedaan. In volgende tabel ziet u de tijd voor de 2 freesmachines voor deze afwerkingen:

 • GP303 (2 paar na elkaar) GP401 (10 paar na elkaar)
 • Grof afwerking 12min/2paar 1u / 10 paar
 • Normaal afwerking 18min/2paar 1u20min / 10 paar
 • Fijne afwerking 24min/2paar 1u40min / 10 paar

6. Het laatste proces is het afwerken van de zolen.

Dit houdt in het uitsnijden van de zolen (2 minuten), het slijpen van het binnenzool model (3 minuten) en het bekleden (9 minuten). Hiervoor +/- 14 minuten tijd nodig om 1 paar zolen volledig af te werken. Al de stappen die hierboven beschreven staan, werden uitgevoerd door dezelfde persoon. Deze gaan echter sneller gaan als er meerdere mensen een eigen taak hebben. Bijvoorbeeld 1 persoon die uitsnijdt, 1 persoon die bijslijpt en 1 persoon die bekleedt.

Ik wil mijn scanner die ik reeds 3 jaar huur aankopen. Krijg ik hiervoor korting?

Wij gaan de waarde van de scanner als volgt bepalen:

 • Na 1 jaar -10%
 • Na 2 jaar -10%
 • Na 3 jaar -10%
 • etc.

Ik kan zeer goedkoop prefab zolen aankopen, waarom zou ik dan meer betalen om zolen te laten frezen?

U kunt met de zolensoftware zolen modelleren vanaf een blauwdruk of een 3D voetscan. U bekomt hierdoor een maatwerkzool volledig vanaf het voetoppervlak van de patiënt, terwijl u bij een prefab zool vertrekt vanaf een standaard product dat u gaat aanpassen naar het voetoppervlak. Deze beide zolen zijn dus niet vergelijkbaar. U krijgt voor slechts 150€ per maand een scanner en software ter uwe beschikking.

Wie maakt er reeds allemaal gebruik van het Medida-solutions systeem?

U vind hier online op de Medida-solutions website de volledige gebruikerslijst. Neem een kijkje op onze pagina klanten.

Wat zijn de voordelen van een samenwerking met Medida-solutions?

 • De 3D LaserVoetScanner plantair scant voeten, schuimdozen, gipsen en zolen. Het is een 2D en 3D voetscanner in één voetscanner.
 • Wenst u liever een voordelig geprijsde scanner kies dan voor de 3D sensor voetscanner, deze is licht en klein, makkelijk in gebruik en de scans zijn van hoge kwaliteit.
 • Aan de Medida-solutions zolen, leesten en supplementen modelleer software is meer dan 18 jaar hard aan doorontwikkeld door Orthopedisten en Podologen uit Nederland, België en Frankrijk. U kunt hiermee zolen, leesten en supplementen modelleren op basis van de 2D of 3Dvoet of functionele zolen of leesten, grondpatronen en elementen. Zowel functionele zolen en leesten als gips zolen en leesten.
 • Eventuele extra zool of leest modellen en/of elementen die voor uw praktijk van toepassing zouden zijn, kunnen steeds bijontwikkeld worden.
 • Op de Hogeshool Thomas More te Geel wordt er tijdens de lessen zolen en leesten vervaardiging gewerkt met de Medida-solutions software, dus de Orthopedie schoolverlaters zijn steeds geschoold op basis van deze software en hebben dus reeds een goede kennis van de software voordat ze bij u komen werken.
 • Extra opleidingen alsook opleidingen van extra of nieuwe werknemers wordt verrekend aan 75€/h.
 • De scanners en freesmachines hebben steeds 1 jaar garantie.
 • Wij vinden het belangrijk een zeer goede klantenservice te bieden, en doen telkens ons uiterste best om de klant zo snel mogelijk te helpen.
 • Via AnyDesk kunnen we de controle van uw computer overnemen om u te helpen.

Blijf niet met uw vragen zitten!

Medida-solutions biedt graag een antwoord op al uw vragen.

U produceert liever zelf?

Ook dan staat Medida-solutions u bij met raad en daad!

 

Na een periode uw productie te hebben uitbesteed kunt u de modelleer software en freesmachine aankopen en volledig intern produceren.

 

Dreefvelden 19 - 2860 Sint-Katelijne-Waver - België | info@medida-solutions.com

volg ons ook op social media

 

Jarni Van den Bogaert

Customer Success Manager Nederland
+32 (0)470 96 63 30
jb@medida-solutions.com

 

 

 

 

Sam Dillemans

Customer Success Manager Nederland & Vlaanderen
+32 (0)470 81 18 61
sd@medida-solutions.com

 

 

 

 

 

Geoffrey Cartereau

Customer Success Manager Wallonie & France
+32 (0)460 95 24 01
gc@medida-solutions.com

 

 

 

Virginie Haerynck

Zaakvoerder
+32 (0)473 42 03 70
vh@medida-solutions.com

Robbert Rock

Productie verantwoordelijke
+32 (0)478 16 14 06
production@medida-solutions.com