Sinds 2009 werk ik met thermoplastische materialen en standaard zolen. Ik had vaak het gevoel dat de zolen niet volledig afgewerkt en soms zelfs niet volledig op maat waren. In 2019 heb ik mijn praktijk verhuisd en koos ik ervoor om mijn werkwijze te optimaliseren door digitaal te gaan frezen. Medida-solutions leek me een professioneel bedrijf dat een volwaardige oplossing bood. Ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze. Ik kon er onmiddellijk mee aan de slag en werd goed ondersteund. Een zolenpaar ontwerpen neemt ongeveer 10 minuten in beslag, daarna wordt het uitgefreesd, wat mij toelaat om consultaties te doen in die tijd. Op die manier wordt de tijd die gespendeerd wordt in het atelier extreem gereduceerd, deze tijd komt ten gunste van de patiënten. Bovendien is met het EVA materiaal, dat zeer fijn gefreesd wordt, geen afdeklaag nodig: Tijdswinst, geen risico dat de afdeklaag loskomt en geen gebruik van lijm!

Omdat we deze techniek van digitaal modelleren en frezen niet kenden, was het in het begin wat zoeken. Door er dagelijks mee bezig te zijn deden we ervaring op. Indien nodig staat het Medida team voor mij klaar om al mijn vragen te beantwoorden.